Aanleg

 

Bij aanleg of renovatie van uw tuin geven wij u graag advies.
Wel kan het belangrijk zijn dat u zelf al van tevoren inventariseert wat uw wensen zijn. In overleg met de tuinarchitect kan bezien worden of uw ideeŽn en wensen op een verantwoorde manier te realiseren zijn.

Uitgangspunten hierbij zijn:
- De ligging van uw tuin
- Grondsoort
- Hoogte verschillen
- Hemelwater afvoer
- Aanwezige elementen (storend of juist bruikbaar)
- Wettelijke bepalingen omtrent erf afscheiding
- Aanwezige nutsvoorzieningen op de kavel
- Praktische aspecten als droogmolen, containers etc.

En natuurlijk houden we rekening met:
- Uw wensen
- Stijl van de woning
- Vormgeving
- Kinderen
- Huisdieren
- Gewenste kleuren
- Beplanting

Zoals u ziet zijn er veel factoren waarmee rekening gehouden moet worden en waar de tuinarchitect vaak al een praktische oplossing voor heeft. Ook is hij op de hoogte van de diverse stijlen en trends. Bovendien heeft hij een grote creativiteit en materiŽle kennis. Hij zal daarom al deze zaken bij u thuis bespreken tijdens een eerste oriŽnterend gesprek. Vervolgens wordt een ontwerp gemaakt dat met u wordt besproken. Waar nodig zullen nog enkele technische tekeningen of detailtekeningen worden toegevoegd waarna de definitieve tekening inclusief beplantingslijst met u besproken wordt. Het zijn namelijk de planten die een goede harmonie vinden tussen de dode en levende materialen, terwijl bomen een geborgenheid geven. Hierna gaan we een volledige offerte maken welke vervolgens met u besproken gaat worden. Uitgangspunt van dit alles is dat u tevreden zult zijn met het uiteindelijke resultaat en er jarenlang plezier van zult hebben.

Onderhoud

Een tuin is een levend organisme en dat betekent dat het zorg en aandacht nodig heeft. Een tuin kan worden verwaarloosd, maar ook te veel worden verwend. Een evenwichtige verzorging is altijd de beste. Heeft u groene vingers en ook nog de beschikking over een reeks groenboeken en/of sites om u van advies te dienen?
Dan is het heerlijk ontspannen werken op uw eigen grond, aan uw eigen lusthof. Heeft u echter wat minder affiniteit met handenarbeid? Doe dan een beroep op onze capaciteiten.

We treden graag op als uw vaste verzorgingsteam, maar ook incidenteel kunt u een beroep op ons doen. Als het werk uw krachten te boven gaat (grootschalig snoeien) of speciaal vakmanschap vergt (bestratingen, vijvertechniek, bevloeiing) ook dan zijn we u graag van dienst. Namens of samen met u zorgen we er graag voor dat uw tuin in conditie blijft, zodat u er maximaal van kunt genieten.
  Wilt u het onderhoud aan ons uitbesteden? Een gerichte kostenopgave aanvragen, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.