Ontwerpen van tuin, en/of vijver  

Ontwerpen is eigenlijk iets scheppen.
Met ontwerpen zet een ontwerper bepaalde doelstellingen die, met behulp van bepaalde ideeŽn en wensen zijn ontstaan, om in een ruimtelijk beeld.
Dit beeld kan tweedimensionaal zijn (bijvoorbeeld een plattegrond) of driedemensionaal (bijvoorbeeld een perspectief).
Met deze gedachtegang kan dus het ontwerpen van een tuin vertaald worden in: het creŽren van een ruimtelijk beeld van de tuin met behulp van bepaalde ideeŽn, wensen en eisen van de gebruiker / opdrachtgever en de vormgever, de tuinontwerper.

Aandachtspunten:

Een tuinontwerper moet niet alleen rekening houden met uw ideeŽn, wensen en eisen voor uw tuinontwerp, maar er zijn nog tal van andere zaken wat belangrijk is voor het vormgeven van een ontwerp.
Vaak heeft de tuinontwerper er al praktische oplossingen voor en anders is het de uitdaging voor onze tuinontwerper om er een praktische en mooie oplossing voor te vinden. Onze tuinontwerper is namelijk ook goed op de hoogte van diverse en de nieuwste trends, stijlen en ontwikkelingen in de tuinbranche.

Ontwerpproces:

Van het eerste contact met u als klant tot en met de presentatie van het definitieve ontwerp wordt er een heel proces doorlopen om het tuinontwerp te realiseren.
Dit ontwerpproces is het aantal stappen wat de ontwerper moet doorlopen om tot een tuinontwerp te komen. De tuinontwerper kan namelijk niet blindelings beginnen met tekenen, zonder dat hij of zij uw ideeŽn, wensen en eisen heeft leren kennen.
Ook moeten de ideeŽn voor de grote lijnen van het ontwerp door de ontwerper vooraf worden bedacht. Verdere ideeŽn komen vaak tijdens het tekenen bij de ontwerper op.

Ontwerptekeningen:

Het definitieve tuinontwerp wordt gepresenteerd met verschillende, met de hand gemaakte tekeningen.
Standaard wordt er een plattegrond van uw tuin met ťťn of enkele doorsneden gecreŽerd.
Daarnaast wordt er nog een beplantingsplan en een materialenplan gemaakt om uw tuinontwerp compleet te maken.
Verder zijn er nog een aantal exclusieve tekeningen, die naar wens gecreŽerd kunnen worden. Hiermee kunt u nog een beter beeld krijgen van uw ontworpen tuin.

Bent u enthousiast geworden na het zien van onze website en het lezen van de informatie, en wilt u graag een compleet tuinontwerp gemaakt door onze specialisten, U kunt dan met ons contact opnemen voor meer informatie en de mogelijkheden. Wij geven u graag advies en beantwoorden met genoegen al uw vragen.